A 21 legjobb étterem Isztrián

A horvát konyha nagyon változatos, egészen másféle ételeket találunk a déli tengerparton, mint például az északi szárazföldi területeken. Épp ezért gyakran emlegetik a régiók konyhájaként is. Isztriában főként az olasz és a francia mediterrán konyhaművészet hatását érezhetjük, de persze, minden meg van picit bolondítva, hogy igazán „horvátos” legyen. Összeszedtük a legjobb 21 éttermet Isztriában a Tripadvisor utazóinak véleménye alapján. Isztria közel van, akár egy hosszú hétvégén is ellátogathatunk a félszigetre egy kis gasztronómiai körutazásra. Nézze meg a kalkulátoron, hogy milyen autópályadíjakra számíthat Isztriában.

Isztria kedvencei

Isztria egy valódi paradicsom az ínyencek számára. A változatos domborzatú, mediterrán vidék kitűnő talajt biztosít a borszőlőknek, amelyekből a helyi pincészetek könnyű borokat készítenek. A bor mellé zamatos isztriai nyers, füstölt sonkát, szarvasgombás tésztákat, raviolit, fémharang alatt párolt bárányhúst, vadas mártásokat és persze tengeri finomságokat fogyaszthatunk.

Aki valami könnyűre vágyik a kánikulában, mindenképp próbálja ki a manestrát, Isztria különleges egytálételét: a vörösborral leöntött, pirított tésztából készített levest zöldséggel és babbal gazdagítják.

Juhsajt és szarvasgomba

A zamatossá érlelt juhsajt a térség gasztronómiájának egyik büszkesége. Valódi ínyencség is vár minket: kiváló minőségű szarvasgombát ehetünk, a Horvátországban termő ugyanis az hozzáértők szerint legalább olyan jó, mint híres francia vagy olasz fajtái, a neve is nagyon hasonló: az étlapon „tartuf”-ként keressük.

Sütemények minden mennyiségben

Mindenképp érdemes megkóstolni a mézédes helyi fügét és szentjánoskenyeret és a magyar réteshez hasonló struklit, amely egy laktató, almával, vagy sajttal töltött sült tésztaféle. A másik közkedvelt sütiféle a pritula, amely egy likőrrel ízesített mazsolás-kelt tésztás édesség. Kóstolja meg valamennyit!

Íme, néhány tipp a Tripadvisor értékelések alapján, hogy Isztrián hová a legérdemesebb ellátogatni egy jó ebédre:

1. HERITAGE I Croatian Food I Snack Bar

Zágráb

 

2. Chili fusion streetfood

Poreč

 

3. Agroturizam Nezic

Oprtalj

 

4. Rocka Konoba

Roc

 

5. restaurant Artha

Poreč

 

6. Ancora

Poreč

 

7. Toncic

Oprtalj

 

8. Konoba-Pizzeria 2. Peron

Cerovlje

 

9. Zinfandel's Restaurant

Zágráb

 

10. Tradizione

Poreč

 

11. La Bodega

Fazana

 

12. Malo Selo

Buje

 

13. Restaurant Spinnaker

Poreč

 

14. Antoni

Vrsar

 

15. Japanese restaurant Tekka

Zágráb

 

16. Wine Corner

Poreč

 

17. Rondo

Buje

 

18. Stari Podrum

Momjan

 

 

19. Konoba Rustica

Umag

 

20. Epulon Food & Wine

Pula

 

21. TiVoli

Pula

Nézze meg a friss autópálya árakkal számoló kalkulátoron, hogy milyen autópályadíjakra számíthat Isztriában. Jó utat és jó étvágyat kívánunk!