Össz pontszám: 38
Enteriőr
Kiszolgálás
Alapanyagok minősége
Ételek
Ár/érték arány
Karolina Fűszerkertje Étterem
Varázslatos ízek, csodálatos tihanyi panoráma és nyugalom.

Az idei nyáron második alkalommal látogatjuk meg a tihanyi Karolina Fűszerkertje Éttermet. Miért? Mert exkluzív környezetben, csodás panorámával és kiváló ízekkel örvendeztetnek meg bennünket. 

Az étterem az Echo Residence All Suite Hotel területén helyezkedik el, de semmiképp sem összekeverendő az Echo Étteremmel (amit korábban szintén teszteltünk, de nem hagyott bennünk mély nyomot).

A Karolina Fűszerkertje Étterem a Felsőkopaszhegyi út 35. szám alatt található. Egy meglehetősen szűk zsákutcáról beszélünk, de ez ne tántorítson el senkit attól, hogy eljöjjön idáig. Vannak, akik idő előtt feladják, és inkább Tihany valamely másik éttermében fogyasztják el ebédjüket, vacsorájukat, vagy leragadnak az út elején található étteremnél. Holott, ha megtennék azt a párszáz extra métert, maradandó élményben lenne részük.

Sok más balatoni étteremmel ellentétben télen is nyitva tart, ekkor szűkített étlappal várja vendégeit.

Az első perctől fogva elragad minket az a csodálatos panoráma, mely a teraszról tárul a szemünk elé. Aki egyszer eljön erre a helyre, beleszeret. Érthető, miért választják sokan rendezvények helyszínéül is az éttermet.
 

A Karolina Fűszerkertje egy olyan, Tihanyra jellemző konyhát visz, melyben képviselteti magát a jelen trendje - azaz "trendi" ételekkel várja a vendégeket, melyeket döntő részt helyi, minőségi alapanyagokból készít. A panoráma, a kiváló ételek, a figyelmes kiszolgálás mind-mind az igényesebb közönséget hivatott megcélozni. Itt minden frissen készül, a fogások elkészítésére várni kell, de cserébe a legjobbat és a legfrissebbet kapjuk. 

Bár az ételek magukért beszélnek, volt szerencsénk néhány szót váltani Fábián László étteremvezetővel, akinek személyisége, professzionalizmusa lenyűgözött bennünket. Színes szakmai életutat tudhat a magáénak, számos kül- és belföldi tapasztalattal, korábban a francia gasztronómia lovagrendjére is jelölték. Hisz abban, hogy az egyszerű, klasszikus dolgok a legjobbak, melyeket nem kell túlcifrázni, viszont el kell tudni őket jól készíteni. A Karolina Fűszerkertje ennek megfelelően 100 %-os erőbedobással dolgozik azon, hogy kiváló és a vendég ízlésének megfelelő ételek kerüljenek az asztalra. 

A szezonális étlapon finomabbnál-finomabb fogások sorakoznak, de érdemes válogatni a napi ajánlatok között is.

Míg a fogások készültek, a konyha helyi finomságokkal kedveskedett nekünk.

A szerviz kedves, figyelmes, itt kérem szépen minőségi vendéglátás zajlik.

Előételként lazacot kóstoltam virágsalátával. Már maga a tálalás is gyönyörű volt, az étel pedig... fenséges! A lazac az egyik kedvenc halam, karakteres ízét jelen esetben egy kis sózással emelték ki, melyet kiválóan lekerekít az édes, fehérborból készült hab. A különböző salátalevelekkel és virágokkal együtt kellemes, élvezhető fogást kaptam.

Főételként kacsát választottam, háromféleképpen elkészítve - combja konfitálva-préselve, melle rózsaszínre sütve, mája grillezve, nizzai gnocchi-val, és langyos aszalt erdei gyümölcs chutney-val.A konfitált comb hibátlan, a kacsamáj szintén tökéletesre készült. A kacsamell finom, és bár itt-ott még rózsaszín, az én ízlésemnek sajnos így is kissé túlkészült . Az aszalt erdei gyümölcsös chutney remekül passzol a háromféleképp készült kacsához. A chutney édességét jól ellensúlyozza a tányérra felkerült bogyós gyümölcsök sava. A gnocchi szintén ízletes, de fele ennyi is bőven elég lett volna belőle.

Az ebédet pezsgő mousse-al zártam, melyet sós-rozmaringos karamellfagyi társaságában tálaltak.A mousse könnyed, légies, nem csak textúrájában, ízeiben is kiváló, csakúgy mint a sós-gyömbéres karamellfagyi. Bátran állíthatom, hogy a desszertek egy új dimenzióját képviselik ők ketten, talán csak a Borkonyhában és a Tantiban ettünk ehhez fogható desszerteket. Méltó lezárása volt  az ebédnek.

Kóstoltuk még:

Őszibarack leves panna cottával (Ízletes leves friss őszibarackból, könnyed habjának köszönhetően kellemes állagú, remekül passzol hozzá a panna cotta.)

Marokkói bárány (Végre valahára, hosszú-hosszú idő után tökéletesre készült bárányt ettünk!)

A Karolina Fűszerkertje Étteremben tett látogatásunk maradandó (íz)élményekkel teli, biztosan visszatérünk még ide!