Össz pontszám: 36
Enteriőr
Kiszolgálás
Alapanyagok minősége
Ételek
Ár/érték arány
Rosenstein Vendéglő
Kiváló zsidó konyha a Keletinél.

A Rosenstein Vendéglő mára már fogalommá vált. Neve egyet jelent a fantasztikus zsidó-magyar ízekkel. Hogy ez mennyire igaz, arról mi is meggyőződhettünk.

Bár az étterem nem a legfelkapottabb pontján található Budapestnek, mindenképpen érdemes ellátogatni ide. Az étterem berendezését bizonyosan nem belsőépítész tervezte, ennek ellenére jól érzi itt az ember magát, cseppet sem feszeng ebben a retro környezetben.

A felszolgálás figyelmes, kedves, úgy érzi az ember, mintha "haza" jönne. Úgy tűnik, mindenki ismer mindenkit, de sokkal valószínűbb, hogy már az alaphangulat is ilyen barátságos.

Az étlapot nézegetve a bőséges kínálat akár még össze is zavarhatna, de határozott elképzelésem van, már ami az ebédemet illeti.

Egy jó libacombra vágyom, mert azt bizony, a zsidóknál jobban senki sem képes elkészíteni. Így hát sült libacombot rendelek párolt káposztával, hagymás törtburgonyával. Nem csalódom. A libacomb tökéletesre készült, ilyen finomat talán még életemben nem ettem. A köret pedig a maga egyszerűségében kiváló. Igazán jól összerakott fogás.

Kóstoltuk még:

Roséra sült kacsamell kapros-juhtúrós tésztával, fürjtojással

A Rosenstein Vendéglő szinte azonnal belopta magát a szívünkbe, nem csak a fantasztikus ételek, de az ott uralkodó jó hangulat miatt is. Bátran ajánljuk kipróbálásra, és bizonyosan visszatérünk még mi is.